Israëlcommissie

Agenda

De volgende activiteiten staan op de agenda van de israëlcommissie:

17 september

Israëlfair

Locatie:  Achterambachtseweg 6 H.I.Ambacht

Lees meer >>

17 september

Israëlfair

Locatie:
Achterambachtseweg 6
H.I.Ambacht

Lees meer >>

Wat doen wij?

Liefde wekken tot het Joodse volk is de hoofdtaak van de Israëlcommissie. Ten diepste is het de Heilige Geest alleen, die het liefdesvuur voor het dit volk, de beminden om der vaderen wil, kan bewerkstelligen. Hopelijk heeft Hij dat bij u al gedaan, maar misschien mag de commissie binnen onze gemeente een middel zijn voor een oudere of jongere. Er liggen belangrijke beloften in de Bijbel voor het volk Israël. De verharding is voor een deel over Israël gekomen, totdat de volheid der heidenen zal ingegaan zijn.

“En alzo zal geheel Israël zalig worden, gelijk geschreven is: De Verlosser zal uit Sionkomen en zal de goddeloosheden afwenden van Jakob; En dit is hun een verbond van Mij, zal ik hun zonden zal wegnemen. Zo zijn zij wel vijanden aangaande het Evangelie om uwentwil, maar aangaande de verkiezing zijn zij beminden, om der vaderen wil (Romeinen 11:26 en 27)”. 

Het Joodse volk is over de hele wereld verspreid. Het deputaatschap voor Israël is actief in Hongarije, Oost Europa.Denk aan de gemeente Beit Emet in Zhytomir in het door de oorlog geteisterde Oekraïne en het werk van Dominee en mevrouw Dekker in Nazareth, in Nof HaGalil, waar zij de gemeente Nechama mogen dienen. “Bidt om de vrede van Jeruzalem”. 

We roepen de kerkenraad en gemeente op te bidden voor dit werk. Als commissie organiseren we in samenwerking met de Thuisfrontcommissie van Ds. en mevrouw Dekker jaarlijks een Israëlfair en verkopen we Israëlproducten. Verder zullen we tot bezinning regelmatig artikelen plaatsten en met enige regelmaat van ons laten horen. 

Tenslotte: Heeft u vragen of wilt u meer weten over het werk onder het Joodse volk, ook eventueel vragen van theologische aard? Neemt u gerust contact op met één van de commissieleden.

 

Wie zijn wij?

De Israëlcommissie bestaat uit de volgende mensen:

Meeuwis Veldhoen

Marleen Rozema

Marijke Leenhouts

Maurits ten Hoor

Charlotte Riske

Martin Rozema

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het werk onder het Joodse volk, ook eventueel vragen van theologische aard? Neemt u gerust contact op via het contactformulier.

10 + 1 =

Kunt u niet inloggen? wachtwoord vergeten Heeft u nog geen account? Registreer u dan.