Bijbelstudievereniging donderdagmorgen 2021-2022

​De Bijbelstudievereniging van donderdagmorgen vergadert in principe een keer in de drie weken. We beginnen om 9.30 uur en sluiten de ochtend om 11.30 uur weer af. Er is kinderoppas, zodat ook (jonge) moeders kunnen meedoen.

Op 16 september 2021 moesten we nog in de kerkzaal bijeenkomen. Maar we hopen binnenkort weer in de grote zaal te kunnen vergaderen, zij het wel dat de anderhalve meter regeling voorlopig nog van kracht blijft.

We zijn dit seizoen 2021-2022 begonnen met het boekje Gebeden van ds. W. Visscher, over het leven van Samuël. Dat boekje is nog voorradig bij onze bestuursleden Mieke Troost, Paulusweg 37, en Irma de Jong, Vlasserssingel 12. Als u zich alsnog wilt opgeven, kunt u een boekje ophalen bij een van deze dames, want er is nog enige voorraad; en zo nodig kunnen we bijbestellen.

We vormen een vereniging van vrouwen én mannen, van jongvolwassenen én ouderen. Het is een vereniging waar jong en oud zich snel thuis voelt en waar samen nagedacht wordt over de meest wezenlijke dingen van het leven. Verdiepend en leerzaam voor iedereen.

In de loop van de jaren heeft de vereniging verschillende excursie georganiseerd, die dan aan het einde van het seizoen plaatsvinden. Dat kon de vorige twee seizoen geen doorgang vinden vanwege corona. We hopen echter dat we deze traditie aan het einde van het nu begonnen seizoen weer kunnen voortzetten.

De vereniging telt ongeveer 60 leden. De broeders Van Groningen en Bregman zijn resp. eerste en tweede voorzitter. Irma de Jong is secretaris en Mieke troost is penningmeester.

De beide broeders verzorgen aan de hand van het Bijbelstudieboekje afwisselend de inleiding en de bespreking van de bij het hoofdstukje toegevoegde vragen; en de dames zorgen voor de ontvangst, de koffie in de pauze en het regelen van de vergaderochtend.

De morgen verloopt na de gebruikelijke opening met een inleiding; daarna volgt een koffiepauze; vervolgens worden de vragen in groepjes besproken, en ten slotte worden in de volledige groep de antwoorden op de vragen gegeven en nader besproken. Tot heden bevalt deze opzet heel goed.

Hartelijk welkom!

 

Data seizoen 2022-2023

2022:

8 en 29 september, 20 oktober, 10 november en 1 december.

2023:

12 januari, 2 en 23 februari, 16 en 30 maart.

 

Inleidingen seizoen 2022-2023

De gehouden inleidingen van seizoen 2021-2022 zijn hier te downloaden:

 

Inleidingen seizoen 2021-2022

De gehouden inleidingen van seizoen 2021-2022 zijn hier te downloaden:

Kunt u niet inloggen? wachtwoord vergeten Heeft u nog geen account? Registreer u dan.