Jongerenpastoraat en Jongerencommissie

Van harte welkom op de pagina van het Jongerenpastoraat en de jongerencommissie!

Waarom deze pagina?

We willen meer bekendheid geven aan het jongerenpastoraat en de jongerencommissie. Hiervoor willen we onder andere dit deel van de website gebruiken. Er komt veel op ons af in deze tijd. Daarom willen we in het bijzonder alle jongeren in de gemeente in het oog houden. We hebben binnen de gemeente verschillende activiteiten om de gemeenteleden en dus zeker ook jongeren te binden aan Gods Woord en te betrekken in de gemeente. Maar het kan zijn dat jij daar geen aansluiting bij vindt.

Iedereen is anders en zoekt naar een invulling die bij hem of haar past. Misschien ervaar je een drempel om vragen te stellen? Of doet het lezen uit de Bijbel en de kerkgang je allemaal niet zoveel meer? We begrijpen dat dit gevoel kan ontstaan, maar daar willen we het niet bij laten! We hopen dat je hierover in gesprek kunt op catechisatie, op de vereniging of via een andere ontmoeting. Lukt dat niet of zie je daar tegenop? Dan kan het jongerenpastoraat of de jongerencommissie daar wellicht iets in betekenen.

Wat is het jongerenpastoraat / de jongerencommissie?

Het jongerenpastoraat bestaat uit kerkenraadsleden en de jongerencommissie bestaat uit gemeenteleden. Samen denken we na over mogelijkheden om jongeren in de gemeente te bereiken en te betrekken waar dat nodig is. Daarbij ondersteunen we de kerkenraad door hen te adviseren. Dit doen we vanuit wat we horen in contact met jongeren. Ook spreken we jongeren zelf die hier behoefte aan hebben. Wil je zelf doorspreken over een bepaald onderwerp? Over vragen waar je mee loopt of een situatie waar je geen raad mee weet? Het is mogelijk om met één van ons hierover contact te hebben.

We organiseren verschillende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn preekbesprekingen,
openingsavonden van het catechisatie- en verenigingsseizoen en avonden om jongeren te ontmoeten en naar hen te luisteren. In 2021 hebben we ook de kaartenset uitgegeven ‘Vragen bij de preek’.

Het jongerenpastoraat en de jongerencommissie bestaat sinds 2019. We komen vier keer per jaar bij elkaar en daarnaast is er overleg met elkaar over de te organiseren activiteiten.

We wilden ook graag verwijzen naar www.danielonline.nu. Deze website is bedoeld om jongeren toe te rusten en te inspireren op geloofsthema’s en jongeren te verbinden met de kerk.

 

Wil je graag eens met een van ons sparren over onderwerpen en vragen die je bezighouden? Neem dan contact met ons op!

2 + 4 =