Moedermorgens

Voor alle beroepen is een opleiding te vinden behalve voor het moederschap. Het is een mooie taak die de Heere op onze schouders heeft gelegd, maar ook een moeilijke taak. Het is fijn als je als moeder herkenning en steun bij andere moeders kunt vinden. Als we ervaringen en tips kunnen delen, staan we samen sterker. Daarom hebben we besloten ook binnen onze jonge gemeente in Hendrik-Ido-Ambacht een moedergroep op te starten. Om elkaar te bemoedigen, elkaar te steunen en voor elkaar te bidden.

Het doel van de moedermorgens is:

  • Nadenken over het opvoeden van onze kinderen in eeuwigheidsperspectief. Het halen van richtlijnen uit de Bijbel en praktische handreikingen om onze kinderen naast opvoeden ook christelijk te onderwijzen.
  • Bespreken en bespreekbaar maken van verschillende opvoedingsthema’s door het uitwisselen van informatie of door de komst van een spreker.
  • Het (informeel) samenkomen en uitwisselen van ervaringen en kennis door moeders uit de gemeente.
  • Als moeders (ouders) gezamenlijk de zorg voor de opvoeding van onze kinderen dragen en elkaar hierin bijstaan, helpen en bemoedigen.
  • Het waarderen van het moederschap en het belichten van de mooie kanten hiervan.

Organisatoren:

  • Beline Kuipers
  • Anne Kop
  • Hettie Peeman
  • Jolanda Rodenburg

Data:

29 november 2019:
Onderwerp: van kapitein naar coach in de puberteit
Spreker: Maria Vermeulen
Verslag | Sheets

11 april 2019:
Onderwerp: vrouwenmorgen ‘jij / u bent waardevol’
Spreker: Corina Struyk van www.destijljuf.nl
Verslag

14 februari 2019:
Onderwerp: Roeping en verwachting voor moeders vandaag / Spreker: Elise Pater – Mauritz
Verslag

29 november 2018:
Onderwerp: Loslaten & vasthouden / spreker: Marieke de Bruin – Nobel
Verslag

31 mei 2018:
Onderwerp: Bijbels opvoeden anno 2018 / spreker: Andrea van Hartingsveldt
Verslag

1 februari 2018:
Onderwerp: Zorgen in balans / spreker: Maria Vermeulen
Verslag | Sheets

 

D.V. donderdag 20 februari 2020 is er opnieuw een moedermorgen.


Petra Jacobse-Weststrate (psycholoog, coach bij Agathos en moeder van 4 kinderen) hoopt deze morgen met ons na te denken over het thema: In liefde verbonden blijven met je kind door te bouwen aan veiligheid en vertrouwen.

 Het begrip hechting of gehechtheid staat nu veel in de belangstelling. Als kinderen emotionele- of gedragsproblemen hebben, wordt er steeds vaker gekeken naar de manier waarop deze kinderen gehecht zijn. En dat is niet voor niets, want hoe een kind zich aan zijn ouders hecht, is van invloed op het hele leven. Als kinderen zich veilig voelen en op hun ouders vertrouwen, zijn ze in hun verdere leven beter in staat emotionele relaties aan te gaan in familie, vriendschappen en huwelijk. In de lezing zal het voornamelijk gaan over wat het van je als ouder vraagt om op elke leeftijd van je kind bij te dragen aan een goede basis op dit gebied. De praktijk, waarin het uiteraard met vallen en opstaan gaat, zal centraal staan.

 Vanaf 9.15 uur ben je hartelijk welkom, voor een kopje koffie of thee. Om 9.30 uur start het programma. Deze morgen eindigt om 11.30 uur. Voor oppas wordt gezorgd.