Jongensvereniging -12 Immanuël

Jongensvereniging – 12 Immanuël

Hartelijk welkom op de website voor de jongensvereniging Immanuël!

Een keer in de twee weken, op woensdagavond, is er voor de jongens van groep 6, 7 en 8 jongensvereniging.

Graag willen wij u/jou een indruk geven hoe het er op de jongensvereniging aan toe gaat! Daarom nemen wij u mee naar een verenigingsavond.

“Zo jongens, als jullie je Bijbel willen pakken en de psalm willen opzoeken, dan gaan we met elkaar zingen”.

Op deze manier beginnen wij meestal de verenigingsavond. Hierna beginnen we de avond met gebed, waarna we ook een stuk uit Gods Woord lezen. Hierna gaan we knutselen of een “Kompas” behandelen.

Het “Kompas” is een boekje vanuit de Jeugdbond, waarin diverse onderwerpen besproken worden. De achterliggende seizoenen zijn we o.a. bezig geweest met de 10 geboden. Dit wordt dan op een zeer eenvoudige en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook staan er diverse opdrachten in, zoals het maken van een puzzel, bespreekpunten e.d. Meestal gaan we in groepjes deze punten bespreken, waarbij er geregeld hele mooie en open gesprekken ontstaan. Nadat we het “Kompas” besproken hebben, eten en drinken we wat en doen we meestal nog een leuk spel. De meeste jongens drinken op de verenigingsavonden een “spezi”. Dit is cola en sinas door elkaar!

Als we gaan knutselen, verzinnen de meesters iedere keer weer wat leuks. Zo hebben we al vliegtuigen van hout gemaakt en geverfd. Ook hebben we eens over de Geestelijke wapenrusting nagedacht, waarna de jongens een schild gezaagd en geverfd hebben. Dat wat de jongens op deze avond gemaakt hebben, mag mee naar huis. Soms is er een klus bij die wat langer werk nodig heeft. Dan verdelen we dit over twee verenigingsavonden.

“Nou jongens, de verenigingsavond is al weer voorbij! Wij vonden het weer een reuzegezellige avond en willen jullie danken voor jullie komst en inzet. We willen met elkaar deze avond besluiten met gebed en het zingen van een psalm.”

We hopen dat jullie een idee hebben gekregen wat er zoal op de jongensvereniging gebeurd. De data voor de verenigingsavonden vind je terug in de kerkbode. Daar kun je ook zien wat welke groep gaat doen.

Zit je dus in groep 6, 7 of 8? Je bent van harte welkom op de Jongensvereniging Immanuël!

Hartelijke groet,

De meesters van de jongensvereniging Immanuël.