Uitzendingen

In overleg met vertegenwoordigers van Nebo en de reformatorische basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht is er een programma opgesteld voor jongeren en ouderen. Het doel van dit programma is niet om mensen bezig te houden, maar om rondom het Woord als gemeente samen te zijn. Juist daarom is er gekozen voor een samenwerking met de jufs en meesters van onze plaatselijke basisscholen.

Globaal ziet het programma er als volgt uit:

  • Elke werkdag ’s morgens om 9.00 uur een Bijbelse of kerkhistorische vertelling door een juf of meester van één van onze basisscholen. De vertelling duurt ongeveer 30 minuten.
  • Elke werkdag ’s middags om 13.00 uur een vertelling (van plusminus 30 minuten), meestal een waar gebeurd verhaal. Ook deze vertelling wordt gedaan door een juf of meester van één van onze basisscholen.
  • Dinsdagavond om 19.30 uur is er een uitzending waarbij er eventuele mededelingen worden gedaan namens de kerkenraad en één of meerdere psalmen worden overdacht, gespeeld en eventueel gezongen. Hieraan werken organisten van onze gemeente mee.
  • Donderdagavond om 19.30 uur is er een kerkdienst of wordt er een Bijbellezing uitgezonden (de Bijbellezing wordt niet via YouTube uitgezonden).

De bovenstaande uitzendingen zijn te volgen via YouTube, Kerkomroep, de kerktelefoon en de scanner.

De onderstaande uitzendingen zijn te volgen via Kerkomroep, de kerktelefoon en de scanner.

  • Elke dinsdagmorgen wordt er om 10.00 uur een meditatie uitgezonden. Deze wordt gelezen door één van de ouderlingen vanuit de consistorie. De meditaties zijn van ds. J.J. van Eckeveld uit het boek “In eeuwigheid Dezelfde”.
  • Als er op donderdagavond geen kerkdienst wordt gehouden, dan wordt er om 19.30 uur een bijbellezing uitgezonden van ds. J.W. Verweij (uitgesproken in de jaren 1974 tot en met 1976)  over de zonen van Jacob.

Voor elke week wordt het complete programma hieronder gepubliceerd. Klik op de juiste link en een nieuw scherm met daarin het programma van de week wordt geopend. Het kan zijn dat er in een week wordt afgeweken van het bovenstaande schema.

Klik op de volgende link voor de uitzendingen van 20 tot en met 24 april: Uitzendingen – week 17

Afhankelijk van de nieuwe of gewijzigde maatregelen door de regering (op 21 april) wordt er een nieuw programma opgesteld.

Voor alle toekomstige data geldt: zo de Heere wil en wij leven.

Hoe volg ik een uitzending via YouTube

  1. Klik rechtsboven deze pagina op “Meekijken – Live”. U komt dan op ons YouTube kanaal (“Petrakerk HIA”) . Kies dan op de juiste uitzending.
  2. Een andere mogelijkheid is: ga naar de website: youtube.com en zoek binnen YouTube op “Petrakerk HIA”. Er verschijnt een lijst met kanalen. Eén daarvan is herkenbaar aan ons kerklogo en er staat “Petrakerk HIA” naast. Klik hierop en kies dan de juiste uitzending.
  3. Klik op deze link of op de button hiernaast en kies vervolgens de juiste uitzending.