VERDUURZAMEN van onze PETRAKERK

 

WAT?

Onderhoudscommissie en kerkenraad onderzoeken de financiële en technische mogelijkheden om de energievoorziening van onze Petrakerk te verduurzamen met zonnepanelen. Daarmee besparen we niet alleen op het gebruik van fossiele brandstoffen, maar ook op maandelijkse energiekosten.

 

WAAROM?

Het nieuwe klimaatsysteem met verwarming en koeling werkt op stroom. Hierdoor gaan we meer stroom gebruiken waardoor de kerk een zwaardere stroomaansluiting nodig heeft. Deze aansluiting kost circa € 26.000,00. We hebben deze kosten reeds ingecalculeerd in de begroting. Daarnaast nemen de maandelijkse vaste lasten van een zwaardere aansluiting met om ruim €500 toe. Dit willen we graag duurzamer oplossen!

Door het nieuwe klimaatsysteem, dat gasloos is, verbruiken we straks minder gas en meer stroom. Met zonnepanelen kunnen we de stroom zelf opwekken! Dat is goedkoper dan inkopen en door de salderingsregeling kunnen we de niet benodigde stroom terug leveren aan het energienet. Dit kan de komende jaren voor hetzelfde bedrag als waarvoor we stroom inkopen. Hierdoor kunnen we de stroomkosten terugdringen naar nihil. Zonnepanelen zijn een duurzame en groene investering die zich in een aantal jaren terugverdient.

 

HOE?

De 3 schuine daken gericht naar het zuidoosten zijn het meest geschikt voor zonnepanelen. Hier is ruimte voor een kleine 200 panelen. Dit levert een energiecapaciteit van ongeveer 52000 kWh per jaar op. Dit is tevens, naar verwachting, het nieuwe jaarlijkse stroomverbruik. Om er voor te zorgen dat we voldoende stroom hebben in donkere dagen wordt het systeem gekoppeld aan accupacks. Zodoende gebruiken we ook tijdens de minder zonnige maanden zoveel als mogelijk eigen opgewekte stroom. Daarnaast vangen de accupacks het piekverbruik op waardoor een zwaardere aansluiting niet nodig is.

 

SCHRIJF U IN ALS VERDUURZAMER

Een zonnepaneel kost €300 inclusief alle kosten. Het complete pakket aan zonnepanelen en accupacks voor het verduurzamen van onze Petrakerk is geraamd op € 60.000. De basis voor de financiering is reeds begroot met de verzwaring van de aansluiting. Voor het resterende bedrag á € 34.000 is besloten met een gerichte actie aanvullend budget te zoeken door sponsoring met zonparticipaties.  De kosten per zonnepaneel delen we op in 6 zonparticipaties van €50 per stuk. U kunt dus vanaf €50 euro* of een veelvoud daarvan meehelpen aan het verduurzamen van onze kerk.

Bij aanschaf van twee zonparticipaties of een veelvoud daarvan ontvangt u een Powerbank met zonnepaneel als symbolisch cadeau. Schrijf u nu in als verduurzamer van de Petrakerk!

 

Op het moment dat de plannen technisch definitief en financieel onderbouwd zijn, ontvangt u een factuur voor het aantal zonparticipaties waarvoor u zich heeft ingeschreven.

 

*Wenst u voor een groter bedrag of anoniem te participeren dan kunt u uw gift overmaken naar een van de onderstaande rekeningen of indien gewenst kunt u contact opnemen met de penningmeester (cl.vanvugt@GerGemHIA.nl).

 

NL97 RABO 0132 7635 67  Gereformeerde gemeente inzake renovatie kerk te H.I. Ambacht

NL44 INGB 0002 6353 00 Gereformeerde gemeente inzake renovatie kerk te H.I. Ambacht

 

Bij mededelingen graag het volgende vermelden: “tbv Zonparticipaties”

 

 

Inschrijfformulier zonparticipaties

Inschrijfformulier zonparticipaties

Graag uw voor- en achternaam invullen
Graag uw adres invullen
Graag uw woonplaats invullen
Graag uw telefoonnummer invullen
Graag uw mailadres invullen
Aantal zonparticipaties a € 50,- *
Aantal Powerbanks (max. 1 per € 100,- aan zonparticipaties) *
Bezig met versturen

Huidige stand: