Zorgen door stijgende prijzen van energie en boodschappen

Terug naar ‘Nieuws’

Zorgen door stijgende prijzen van energie en boodschappen

21 oktober 2022

De boodschappen zijn een stuk duurder geworden. Kunt u het allemaal nog betalen? Denkt u met schrik aan de jaarafrekening van de energieleverancier?

Voor een aantal gezinnen zal dit betekenen dat ze deze rekeningen niet of nauwelijks meer kunnen betalen. Hierdoor kan betalingsachterstand of schuld ontstaan. Graag herhalen we de oproep om contact op te nemen met een diaken als u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

We hebben er begrip voor dat u dat als een enorme drempel ervaart maar schroom echter niet dit toch te melden.

Ook als u zich zorgen maakt over een gemeentelid of een gezin in de gemeente waar dit mogelijk speelt, kunt u ons een tip geven. We zullen hier uiteraard voorzichtig en discreet mee omgaan.

Het gemeente-zijn speelt hierbij een grote rol. Houd elkaar in de gaten. Bid voor elkaar, zeker als we weten van situaties waar deze zorgen spelen.

Ook de burgerlijke gemeente onderkent de bovengenoemde zorgen. Op de webadressen  https://www.sociaalwijkteamambacht.nl/  en www.socialedienstdrechtsteden.nl is informatie te vinden over mogelijkheden van ondersteuning. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de diaconie.

Met vriendelijke groet,

De diaconie

 

 

 

Kunt u niet inloggen? wachtwoord vergeten Heeft u nog geen account? Registreer u dan.

0