Presentatie kerkorgel – 4 november 2022

Terug naar ‘Nieuws’

Presentatie kerkorgel – 4 november 2022

3 november 2022

Op vrijdagavond 4 november 2022 vindt een presentatie plaats van het geheel gerenoveerde en opnieuw geïntoneerde Vierdag-orgel van de Petrakerk te Hendrik-Ido-Ambacht.

Het was de bedoeling dat, gelijktijdig met de renovatie van het kerkgebouw in 2019, ook groot onderhoud zou worden uitgevoerd aan het Vierdag-orgel. Door een lekkage boven het orgel zijn deze plannen later ingrijpend gewijzigd. Het orgel is gedemonteerd en door Flentrop Orgelbouw is een grote renovatie en intonatie uitgevoerd. Ook is de orgelkas qua kleur aangepast aan het vernieuwde interieur van het kerkgebouw.

Hoewel het vernieuwde orgel al enige tijd in gebruik is tijdens erediensten, was er in de Corona-periode geen gelegenheid om dit te presenteren aan orgelliefhebbers en andere belangstellenden. Deze presentatie zal nu alsnog plaatsvinden.

Tijdens deze avond op vrijdag 4 november, die om 20:00 uur begint in de Petrakerk van de Gereformeerde Gemeente, Kerkstraat 10 te Hendrik-Ido-Ambacht, wordt door Flentrop Orgelbouw een toelichting gegeven op de uitgevoerde werkzaamheden. Tevens zal een klankdemonstratie worden verzorgd. Aansluitend zullen de componisten Dick Koomans en Dick Sanderman mede aan de hand van hun bijdrage aan het ‘Ambachtelijk Orgelboek’ het orgel ten gehore brengen. De bijeenkomst zal worden geopend door de plaatselijke predikant, ds. M.H. Schot.

Alle orgelliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen! Het programma vindt u hier: Programma presentatie kerkorgel – 4 november 2022.

Kunt u niet inloggen? wachtwoord vergeten Heeft u nog geen account? Registreer u dan.

0