Foto’s werkzaamheden renovatie

Terug naar ‘Nieuws’

Foto’s werkzaamheden renovatie

21 juni 2023

Het grove sloopwerk

Na het sloopwerk van alle vrijwilligers is de aannemer vakkundig verdergegaan met het constructieve sloopwerk. Het is duidelijk dat er eerst veel rommel gemaakt moet worden voordat het mooi wordt.

Heien in de kerk

Voor de constructie van de verbouwing is er ook in het kerkgebouw geheid. Dat je hiervoor gehoorbescherming nodig hebt is wel te begrijpen.

Weer opbouwen

De eerste helft van mei is de aannemer ook weer begonnen met opbouwen; buiten de funderingsvloeren voor de uitbouw en binnen met het dichten van het trapgat. In tussentijd zijn ook snel enkele wanden van de technische ruimtes netjes gesausd voordat alle machines erin staan.

 

Het sloopwerk was nog niet klaar

Nadat de fundering op orde is gebracht wordt de constructie ook op de verdieping aangepakt om de zolder bruikbaar te maken. Zo is een deel van het dak gelicht en kozijnen verwijderd. Deze moeten vervangen worden, maar de openingen geven nu goed de ruimte om te werken.

 

Fietsparkeren

Om het fietsparkeren op de nieuwe parkeerplaats enigzins te stroomlijnen en te optimaliseren zijn er een paar lijnen uitgezet. Een lange rij langs de Graaf Willemlaan en een dubbele rij in het midden. Daarnaast dan nog enkele kleinere stukjes als overloop half of helemaal op het gras. 

 

Het inheisen van de staalconstructie

Met het open dak kan de staalconstructie voor de zolderverdieping handig naar binnen worden getakeld.